Tricktyv udgav sig for at være læge

Onsdag eftermiddag blev en ældre kvinde fra Næstved snydt af en udenlandsk kvinde, der påstod, at hun var læge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 94-årig kvinde fra Næstved blev onsdag eftermiddag udsat for tricktyveri.

Den ældre kvinde befandt sig i sit hjem på Hvedevænget i Næstved, da det klokken cirka 16.45 ringede på døren.

Udenfor stod en udenlandsk kvinde, der fortalte, at hun var læge fra kommunen, og at hun havde fået besked på at tage den 94-åriges puls. Efter pulsmålingen bad tricktyven om at få vekslet 500 kroner, og undervejs lykkedes det at frastjæle et par tusinde kroner.

- Den 94-årige opdagede pludselig, at hun stod uden kontanterne i hånden, og så tog hun kontakt til os, siger Stefan Jensen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Samme fremgangsmåde

Også på Enehøjevej i Nakskov, tidligere på dagen, blev en 88-årig kvindelig kørestolsbruger opsøgt i sit hjem af en kvinde, der anvendte samme fremgangsmåde som i Næstved. Her slap ofret dog uden at miste ejendele.

Politiet ved endnu ikke, om der er tale om én gerningsmand, eller om det er flere, der er på spil.

- Man kan kun gætte sig frem, og jeg kan ikke rigtig sige noget på nuværende tidspunkt, men vi undersøger selvfølgelig sagerne, siger Stefan Jensen.

Begrænset signalement

Stefan Jensen fortæller, at de indtil videre kun har et begrænset signalement at arbejde ud fra, men ifølge borgeren i Nakskov beskrives kvinden som:

  • Udenlandsk
  • 30-40 år
  • Buttet
  • Langt, mørkt hår
  • Talte gebrokkent svær

Politiet advarer her til aften mod at lukke fremmede ind, der virker mistænksomme. Har du oplysninger om tricktyverierne, kan du kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på 1-1-4.