¨

Tricktyv forklædt som sygeplejerske

Tre ældre kvinder på Falster har fået stjålet værdigenstande i deres hjem, da de lukkede en kvinde i hvid kittel ind. Politiet advarer nu de ældre.

En kvindelig tricktyv, som udgav sig for at være hjemmesygeplejerske, tog onsdag aften på tyvetogt hos tre ældre kvinder på Falster. Kvinden optrådte i hvid kittel og talte gebrokkent dansk,  skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Det første tyveri skete kort før klokken 17.30 i Gedser, hvor en 86-årig kvinde lukkede "hjemmesygeplejersken" ind. Bagefter opdagede hun, at der var forsvundet en kongelig porcelænsfigur fra hendes hjem.

Blot en time senere gentog scenariet sig hos en anden 86-årig kvinde på Hospitalsvej i Nykøbing F.  Den falske sygeplejerske fik den 86-årige til at tage to guldringe af, fordi hendes hænder skulle masseres og smøres ind i creme. Men da "hjemmesygeplejersken" var gået, var de to ringe væk.

Tredje offer var en 81-årig kvinde på Parkvej i Nykøbing F. Denne gang stod der to kvinder udenfor, som sagde, at de kom fra hjemmeplejen. Også her blev de lukket ind i lejligheden, men da de var gået, opdagede beboeren, at der var forsvundet flere guldsmykker.

Tricktyven beskrives som 40-50 år, kraftig med lyst, krøllet hår. Hun var iført hvidt tøj og talte gebrokkent dansk og engelsk. Hendes medgerningskvinde ved det sidste tricktyveri er der intet signalement af.

Lederen af lokalpolitiet i Nykøbing Falster, vicepolitiinspektør Niels Denny Sørensen, opfordrer ældre til ikke at lukke nogen "hjemmesygeplejersker" ind, medmindre de kender dem, eller de pågældende har et id-skilt med.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App