¨

Tre kommuner får millionindsprøjtning til erhvervsindsats

Erhvervsministeren sender penge mod Vordingborg, Guldborgsund og Lolland Kommuner for at fremme vækst i området. Foto: TV ØST

Der er penge på vej til Lolland, Guldborgsund og Vordingborg Kommuner til en samlet indsats for at skabe vækst.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det går lidt trægt med væksten i det sydsjællandske og på Lolland-Falster.

Men det vil erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) gerne til livs.

Derfor har han udpeget Vordingborg, Lolland og Guldborgsund Kommuner til at være et af områderne, hvor der er en målrettet erhvervsindsats på tapetet og tilhørende penge på vej.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

- Regeringen ønsker at styrke den private vækst- og jobskabelse i hele Danmark, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen om indsatsen. 

- Nu sætter vi en målrettet indsats i gang i flere områder, hvor kombinationen af regionale styrkepositioner, lokal vindermentalitet og privat engagement skal skabe den selvbærende vækst og beskæftigelse, som områderne har brug for.

Skal arbejde sammen med staten

I alt er der afsat 24 millioner kroner til indsatsen frem mod 2019. Af dem får Skive Kommune ni millioner til et konkret projekt, mens det endnu ikke ligger fast præcis hvor meget, der tilfalder de tre kommuner i vores område.

Det kommer nemlig an på, hvilke konkrete initiativer kommunerne kommer på, men ifølge Erhvervsministeriet er størstedelen af de resterende 15 millioner kroner i puljen øremærket det sydsjællandske og Lolland-Falster.

Alle regioner i Danmark har kunnet indstille områder med lav vækst. Planen er, at Vordingborg, Lolland og Guldborgsund Kommuner skal arbejde tæt sammen med staten om at ”udvikle initiativer, som kan styrke lokale virksomheders adgang til kapital og kvalificeret arbejdskraft”.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App