Travlhed på genbrugspladserne

Nye regler for aflevering af affald har siden 1. maj skabt travlhed og frustration på mange af regionens genbrugspladser

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Desværre. Vi tager ikke imod sorte sække. Sådan har servicemedarbejder Flemming Bärnholdt siden d. 1 maj stoppet hundredevis af kunder til genbrugspladsen i Vordingborg.

De nye regler for aflevering af affald er trådt i kraft for 14 dage siden. Nu må brugerne af genbrugspladser ejet af Fasan ikke længere aflevere sit affald i sorte sække. Kun gennemsigtige sække er tilladt, således at medarbejderne på genbrugsstationen nemt kan se, hvilket affald brugerne har tænkt sig at smide ud, og hvor.

- Der er masser af affald, der bliver smidt ud det forkerte sted. Kemikalier, porcelæn, elektronik. Lige ned til småt brændbart eller haveaffaldet. Så skal vi gå og sortere det, og det er jo langt fra alt, vi opdager, siger Flemming Bärnholdt.

Igennem de seneste 3 måneder har genbrugspladsens medarbejdere delt pjecer og klare plasticposer ud til brugerne, men nu er det slut med overgangsperioden. - Nu gælder de nye regler altså, siger servicemedarbejderne i dag til TV2 Øst. Det er slut med at køre ind på pladsen med de uigennemsigtige sække. Man kan købe klare sække her hos os, og så må man køre ud af pladsen igen og få sit affald over i dem. Så enkelt er det.

- De fleste tager det meget pænt. Men der er jo selvfølgelig også dem, der bliver rigtig sure. Det tager vi med, og forsøger ikke at tage det personligt, fortæller Flemming Bärnholdt i dag til TV2 Øst.