¨

Trailer-trængsel på genbrugsstationer

Foto: TV ØST

Der var gang i den på regionens genbrugsstationer i dag.

Der var travlt på regionens genbrugsstationer i dag. Påskelørdag er traditionelt årets største smid ud-dag. Kombineret med dette års flotte påskevejr, fik det regionens handymænd op på mærkerne. Og det kunne for eksempel ses på Vordingborg Genbrugsstation.

- Vejrudsigten har altid indflydelse på, hvor mange der kommer, så sådan en dag som i dag er det jo perfekt. Vi regner med, der kommer omkring 1100 biler i dag, siger Genbrugsmedarbejder Peter Mortensen.

Bag på en meget stor del af de 1100 biler er påspændt trailere. Men ikke alle har husket at kigge i færdselsloven inden de tog hjemmefra. Og det kan koste dyrt.

- Det er faktisk sådan, at hvis man ikke er opmærksom på reglerne, kan det i yderste konsekvens betyde en betinget frakendelse af kørekortet, siger Politikommissær Erik Mather fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Derfor er her en række gode råd, man gør klogt i at huske, næste gang man skal ud med traileren.

Man skal altid spænde løse ting fast. Man kan for eksempel bruge reb, net, pressenning eller noget helt fjerde. Det vigtige er, at intet risikerer at ryge af traileren under kørslen.

Man skal overholde trailerens vægtgrænse. Gør man ikke det, kan man risikerer at miste kontrollen med bilen og køre galt. De mest almindelige trailere kan typisk klare omkring 350 kilo. Og jord vejer mere end man tror.

Og så skal man være opmærksom på tydeligt at afmærke korrekt hvis genstande rager for langt ud over trailerens kanter. Bagud er det en meter. I siderne er det ti centimeter.

01:50 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App