Trafikken forsinker ambulancer

Blå blink og sirene er ikke nødvendigvis lig med at komme hurtigt frem. Nogle steder i regionen blokerer bilkøer for ambulancer med udrykning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når ambulancerne skal frem, så skal det helst gå stærkt. Men nogen steder går det i snegletempo. Landevejene er ganske enkelt for smalle til, at ambulancerne kan overhale andre trafikanter.

Problemet er især stort på strækningen mellem Næstved og Rønnede. Her har ambulancerne problemer med at komme frem  i myldretiden om sommeren, fordi der ikke er noget nødspor billisterne kan trække ud i.

 - Problemet med lige netop den vej er, at der er usædvanligt meget trafik, specielt i sommermånederne, og det gør det vanskeligere at komme forbi. Det forsinker udrykningskøretøjerne, siger Falckredder Jakob Nørrekjær

 Også viceborgmester Søren Dysted synes, at det er et problem, at ambulancerne ind imellem bliver forsinket.

 - Der skal bygges de veje, der er planer om i øjeblikket. Det er blandt andet mellem Slagelse, Næstved og Rønnede og omfartsvej omkring Næstved. Så kan de belastede vejforbindelser blive aflastet, siger Søren Dysted

Selvom vejene ikke er brede nok, så kan billisterne også være bedre til at hjælpe ambulancerne frem.

 - Billisterne skal være bedre til at bruge deres spejle og være opmærksomme, når der kommer en ambulance. Så kan de i god tid trække ud til siden, siger Fackredder Jakob Nørrekjær.