Trafikdrab op i højesteret

Mandag middag falder der en principiel dom i Højesteret. Familien til en to-årig pige, der blev dræbt af en spritbilist risikerer at skulle tilbagebetale deres erstatning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag middag falder der en principiel dom i Højesteret.  Familien til en to-årig pige, der blev dræbt af en spritbilist   risikerer at skulle tilbagebetale deres erstatning.

Forældreparret modtog 150.000 kroner i erstatning efter   at parrets to-årige datter omkom ved en voldsom trafikulykke. Pigen sad på bagsædet af familiens bil, da den blev ramt af en varevogn på Vestmotorvejen ved Slagelse.

Chaufføren i varevognen var spirituspåvirket og han kørte for stærkt, da ulykken skete.

Familien fik 150.000 kroner i erstatning ved landsretten, men nu kræver chaufførens forsikringsselskab pengene tilbage.  Selskabet mener nemlig ikke, at der var tale om at chaufføren havde udvist grov uagtsomhed og derfor ankede selskabet Østre Landsrets afgørelse til Højesteret for at få erstatningen annulleret.

Tidligere artikler:
Erstatning (VIDEO)
En fuld lastbilschauffør, der for to år siden var skyld i en ulykke, skal nu betale 50.000 kroner i erstatning. Ulykken kostede en to-årig pige livet.
Nyhedsindslag fra 2005-05-26 19:30:00

Spritbilist skal betale erstatning for at køre to-årig ihjel
En fuld lastbilschauffør, der for to år siden var skyld i en ulykke, der kostede en 2-årig pige døden, skal nu betale 50.000. i bøde.
Netnyhed fra 2005-05-26 15:14:00