Træt af indbrud

Optiker fra Korsør er træt af indbrudstyve. 3 gange på 4 måneder har han haft indbrud i sin forretning. Nu kritiserer han politiet for ikke at gøre nok for at fange tyvene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg har ikke nogen varer at sælge. Superærgeligt, når solen nu skinner, siger optiker René Hjorth, Thiele Briller i Korsør, i dag til TV2 Øst, mens han ser på sine tomme hylder.

Natten mellem torsdag og fredag havde han besøg af indbrudstyve, der smadrede døren ind til forretningen og stjal briller for 200.000 kr. - Det er designersolbriller, der ligger på mellem 2.000 kr og 4.000 kr i udsalgspris, siger optikeren.

Det er 3. gang siden december, at tyve stjæler hans solbriller. Og han undrer sig over, at politiet ikke gør mere for at fange tyvene. - Jeg tænker at de ikke tager sådan noget her særligt alvorligt, siger Rene Hjorth til TV2 Øst. Han undrer sig for eksempel over, at politiet ikke ankom til stedet med det samme, efter at der var blevet slået alarm, men først dukkede op 14 timer senere. - Når ordensmagten ikke kommer til gerningsstedet, så tyder det jo på at det er et område, de ikke prioriterer særlig højt, siger han.

Politiinspektør Flemming Madsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi afviser, at politiet ikke gør sig umage for at finde tyvene. - Det er helt forkert opfattet, hvis man tror, at vi ikke prioriterer at få opklaret de her sager. De bliver alle registreret og efterforsket, og hvis der er nogle spor at gå efter, så gør vi det, siger han i dag til TV2 Øst og henviser til, at en del af sagerne bliver opklaret efter henvendelse fra borgere, der får tilbudt billige designervarer til spotpris.

Det tør René Hjorth dog ikke løbe an på. Han har nu bestilt gitter til sin forretning. - Så håber jeg bare på, at det kan holde tyvene ude, siger han i dag.