Tour-direktør bakker op om kyllingen

Tour de France-chefen Christian Prudhomme angriber Danmarks Cykle Union (DCU) for at udelukke Michael Rasmussen midt under Tour de France.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme, valgte før starten på fredagens etape at forsvare Michael Rasmussen, der torsdag blev udelukket fra det danske cykellandshold. 

Prudhomme rettede samtidig en skarp kritik af DCU-direktør Jesper Worres timing for at fyre kyllingen, der i øjeblikket indtager den gule førertrøje i det franske etapeløb. 

Christian Prudhomme valgte således i utvetydige vendinger at bakke Michael Rasmussen op, selv om danskeren i to tilfælde har fået advarsler for ikke at fortælle dopingmyndighederne, hvor han befandt sig under sine træningsophold. 

- Vi spørger os selv, hvorfor vente til den 19. juli, når Rasmussen kører rundt med den gule trøje i Tour de France med at melde disse detaljer ud. Hvorfor ikke gøre det før starten af Touren, sagde Prudhomme på en pressekonference. 

Løbsdirektøren hæfter sig ved, at Jesper Worre og DCU har haft kendskab til advarslerne igennem længere tid. Den sidste advarsel blev endda givet til danskeren af UCI den 29. juni. Blot to dage senere lod DCU Michael Rasmussen stille til start ved DM i landevejscykling. Og den taktik forstår Prudhomme intet af.

- Michael Rasmussen kørte DM 48 timer efter, at han fik en advarsel fra UCI, og dengang var der åbenbart ingen problemer. Vi spørger os selv, hvorfor vågner de først nu, sagde Christian Prudhomme.