¨

Totalt rygeforbud på vej

Foto: TV ØST

Et flertal på Christiansborg er parat til at indføre rygeforbud på alle restauranter og værtshuse. Dermed må der ikke længere ryges på de små steder.

Et flertal på Christiansborg vil gøre rygeforbuddet totalt, så det også kommer til at omfatte små værtshuse. Det skriver Berlingske Tidende.

Det er ikke engang et år siden, at rygeloven blev indført, men allerede nu er et flertal med venstre i spidsen klar til yderligere stramninger, der vil omfatte alle barer og restaurationer.

Den nuværende rygelov tillader rygning på værtshuse, restauranter og barer under 40 kvadratmeter. Men rygning bliver forbudt på alle landets barer, når politikerne om halvandet år skal revidere rygeloven, lyder det allerede nu fra Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen.

- Den nuværende rygelov duer ikke. Tiden er løbet fra den. Man bliver jo ikke mindre syg af røgen, bare fordi man sidder på et lille værtshus, siger hun til Berlingske Tidende.

Landets restauranter og værtshuse har brugt 177 mio. kr. på at indrette rygerum og udendørs rygefaciliteter. Det ærgrer de sig over i brancheorganisationen Horesta. Men udsigten til nul røg overskygger ærgrelsen.

- Langt de fleste gæster har taget de nye rygeregler til sig og vil også affinde sig med et totalforbud, siger direktør Lone Njor Hulth til avisen.

/* */

Flere artikler:
Minister vil vente med totalt rygeforbud

Et flertal på Christiansborg vil indføre rygeforbud på alle restauranter og værtshuse. Men det er ikke et aktuelt spørgsmål, siger sundhedsministeren.
Netnyhed fra 2008-03-26 13:35:00

Rygeforbud kan betyde lukninger
Små værtshuse må lukke, hvis der indføres total rygeforbud på danske restauranter og værtshuse. Det spår brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Caféer.
Netnyhed fra 2008-03-26 13:33:00

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App