Tørke koster dyrt

Mens badegæsterne glæder sig over sol og varme, så gør det ondt på landbruget. Tørken har indtil nu kostet landmændene 2,2 milliarder kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vejrudsigten de seneste uger har været præget af sol, sol og atter sol. Det gør økonomisk ondt på landbruget, da mange planter visner.

Indtil nu har landets planteavlere måtte vinke farvel til 20 procent af deres afgrøder på markerne, og det har kostet dem 2,2 milliarder kroner, skriver Landbrugsavisen.

Regn for sent på den

Også selv om det skulle begynde at sile ned en af dagene, så er kan det ikke redde de halvvisne planter, der står på mange marker. Derfor kan tabet sagtens blive endnu større, frygter landmændene.

- Det er lidt deprimerende at tale med folk rundt omkring, siger en landbrugskonsulent til avisen. Som det ser ud nu, så kan tørken blive endnu værre end den tørke, der ramte landet i 1992, hvor landmændene måtte vinke farvel til 20 procent af de planter, de havde på marken.

Sol fra en skyfri himmel i flere uger i træk har taget livet af mange afgrøder.

Regn på vej

De seneste meldinger fra DMI tyder på, at der er regn på vej. Men vi skal vente nogle dage endnu. Foreløbig tyder vejrudsigten på, at der kommer skyer mandag og tirsdag og først på onsdag kan vi håbe på lidt regn til de tørstende planter.