Tom jolle skyld i alarm

En jolle flød i dag rundt i Isefjorden, og det fik en sejler til at slå alarm. En helikopter blev sendt til stedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jollen er torsdag eftermiddag ved at blive slæbt ind til Holbæk Havn, oplyser stabsvagten hos Søværnets Operative Kommando i Århus.

Det var en sejler, der opdagede den tomme jolle, som flød rundt i Isefjorden. Sejleren slog alarm til SOK, da han frygtede, at en person var faldet overbord og lå i vandet et eller andet sted i fjorden.

SOK havde en redningshelikopter i nærheden, som blev sendt til området. Men der var ikke tegn på, at der har været nogen personer ombord i jollen, og derfor blev alarmen afblæst.

Hos Søværnets Operative Kommando vurderer man, at jollen har ligget på en strand, og så er drevet til havs.

Undgå falske alarmer

Det sker af og til at redningshelikoptere sendes ud til joller, bademadrasser eller andet, som driver til havs. Når folk ser en tom jolle eller luftmadras på afstand, tror de fejlagtigt, at en person er ved at drive til havs. Derfor har SOK en del falske alarmer.

- Vi er helt på linie med Rådet for Større Badesikkerhed, der fraråder folk at tage luftmadrasser og oppustelige badedyr med til stranden. Og joller bør man fortøjre ordentligt, siger Klaus Rehkopff, stabsvagt hos SOK til TV2 Øst.