Togforsinkelser flere år frem

Banedanmark har lagt planen for genopretning af skinnenettet frem til 2009, men det varer flere år, før der kommer markante forbedringer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 Sydbanen fra Ringsted til Næstved er sammen med en række jernbanestrækninger på Fyn og i Jylland blandt de strækninger på jernbanenettet, som får glæde af pengene fra trafikaftalen, der blev forhandlet på plads sidste efterår.

Banedanmark kunne onsdag præsentere de kommende års planer for genopretning af skinnenettet, og det er en stor plan med mere end 600 projekter. Men arbejdet frem mod 2009 løser ikke alle problemerne og giver ikke med det samme tog til tiden. Skinnernes problemer er så massive, at det blot er det første skridt, og der vil gå mellem to og fire år, før passagererne kommer til at mærke mærkbare forbedringer.

- Indtil vi får gennemført de mest presserende projekter, vil der fortsat være risiko for hastighedsnedsættelser på grund af nedslidte spor, men vi gør alt, hvad vi kan for at forebygge problemerne med vedligeholdelse, siger Jesper Hansen, adm. direktør i Banedanmark.