Tidligere havnefoged skælder ud: sådan et gummihoved

En 25-årig mand fra Kalundborg der stjal en jolle, faldt i vandet og tilkaldte hjælp hos både SOK og brandvæsenet får kritik af en tidligere havnefoged: Han burde selv betale, lyder kritikken

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Sådan et "gummihoved", lyder det grinende i telefonen. Det er Poul Erik Hansen der er i den anden ende af røret. Og han er irriteret over en historie, der har kørt i flere medier, søndag eftermiddag. Derfor ringer han til TV2 ØST.

En 25-årig mand er kommet galt afsted på Kalundborg Fjord og har via sin far og en mobiltelefon måttet kontakte SOK og Korsør Brand og redning. Men den historie, er ikke helt rigtig, mener Poul Erik Hansen, der er tidligere havnefoged i Kalundborg.

Stjal sejlklubbens mindst sødygtige jolle

Ifølge Poul Erik Hansen har den 25-årige stjålet en "slæbe-jolle" fra sejlklubben og har forsøgt at krydse fjorden, ved at padle sig over. Iøvrigt med en "pagaj", der mest af alt minder om et ror fra en optimistjolle, forklarer Poul Erik Hansen. Og i en jolle, som Poul Erik Hansen betegner som sejlklubbens mindst sødygtige.

- Han burde selv betale for den redningsaktion, han har sat i værk, mener Poul Erik Hansen, der nåede at tage del i en del af aktionen, som tilskuer fra land.

Klamrer sig til pæl få meter fra land

På et tidspunkt, da manden har padlet sig ud i nærheden af sejlrenden, tager slæbejollen vand ind og jollens "kaptajn" må gå fra borde. Hans redning bliver en pæl, der står et stykke ude i vandet.

- Hvis han var kommet en pæl længere indad, havde han kunnet vade i land, lyder det grinende fra Poul Erik Hansen i telefonen.

Helikopter sendt til undsætning

Fra positionen på pælen lykkes det den unge mand at få alarmeret sin far, der får fat i både SOK og, herigennem, Kalundborg Brand og Redning.

Det lykkes sidstnævnte at få en båd i vandet, der kan redde manden ombord og mens den redningsaktion er i fuld gang, når SOKs redningshelikopter frem. Helikopteren kommer dog aldrig i brug, ifølge Poul Erik Hansen.

Manden blev bragt på sygehuset i en ambulance og har det godt, skriver Ritzau.