Team Vestsjælland tabte efter drama

Tirsdagens semifinale i Badmintonligaen mellem Greve og Team Vestsjælland måtte ud i et gyldent sæt, inden Greve blev klar til finalen mod Kastrup-Magleby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Årets DM-finale i holdbadminton bliver et opgør mellem Kastrup-Magleby og Greve. Det blev en realitet tirsdag aften efter et sandt drama i den anden semifinale mellem Greve og Team Vestsjælland, der spillede 3-3 i det første opgør.
 
På forhånd var Greve favorit til at nappe finalepladsen, men med to sejre i herresingle og den ventede sejr i damedouble klarede Team Vestsjælland 3-3 i returopgøret, og dermed skulle finalepladsen findes efter et såkaldt gyldent sæt.
 
På skift valgte de to trænere en kategori fra, indtil der kun var mixeddouble tilbage, og her valgte trænerne at skifte godt og grundigt ud i de oprindelige konstellationer, så det afgørende sæt stod mellem Greves Lars Paaske og engelske Donna Kellogg mod Team Vestsjællands sammenspillede par Rasmus Mangor og russiske Anastasia Russkikh.
 
Her tog Greve-parret sejren og sikrede finalepladsen med cifrene 21-16.

Inden semifinalen kom så langt, var tilskuerne vidner til et par artige overraskelser. Team Vestsjælland var undertippet, men kom foran 2-0, da Joachim Persson fulgte op på den ventede damedoublesejr ved overraskende at besejre Kenneth Jonassen i første herresingle.
 
Jonassen smed et tæt første sæt væk efter to sætbolde, favoritten vandt sikkert andet sæt, men i tredje sæt trak Persson hurtigt fra til 5-0, udbyggede til 14-8 og vandt slutteligt kampen 22-20, 11-21, 21-15. Og så lignede det pludselig vestsjællandsk finaleplads.
 
Men så var det hjemmeholdets tur til at overraske. Den tidligere internationale elitespiller Michael Lamp viste, at han kan endnu, da han sammen med Donna Kellogg vandt mixeddoublen over Gail Emms og verdensklassereserven Tony Gunawan, der havde overtaget pladsen bag Gail Emms fra Nathan Robertson, der var ude på grund af en operation.
 
Herredoublen og damesinglen gik smertefrit til Greve, men da Anders Boesen var stærkest mod Jens-Kristian Leth i anden herresingle, måtte kampen ud i det gyldne sæt.
 
Finalen mellem Greve og Kastrup-Magleby spilles den 17. april i KB-Hallen