Tarvelig røver stjal indsamlingsbøsser med 25-ører

Indsamlingsbøsse med 25-ører til Scleroseforeningen var udbyttet, da røver slog til mod Shell-tanken på Holbækvej i Jyderup i morges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis der findes noget mere tarveligt end at stjæle slik fra børn, så må det være at røve penge fra de syge. Ikke desto mindre var det, hvad en røver gjorde tirsdag morgen.

Nu kan røveren så som sin foreløbige straf tænke over, hvordan han i størst mulige ubemærkethed vil omsætte en hel bøtte med 25-ører, inden den lille kobbermønt udgår som betalingsmiddel onsdag.

Røveriet gik ud over Shell-tanken på Holbækvej i Jyderup. Her forsøgte den maskerede røver først at true sig til kassebeholdningen ved at pege på ekspedienten med en genstand eller en finger holdt under jakken, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Ekspedienten nægtede at hoste op med kontanter, og derfor stak røveren af med en indsamlingsbøsse fra Scleroseforeningen, som stod på disken. Foreningen indsamler 25-ører i forretninger landet over i sådanne bøsser og håber på at folk vil bidrage med deres 25-ører.

Selv om røveren ikke kan bruge mønterne i handel, kan de dog stadig veksles tre år frem. Det kræver dog at røveren påkalder sig en vis opmærksomhed ved at gå i banken og foretage vekslingen. Og røvere bryder sig sjældent om opmærksomhed.

Ritzau

 

300758 CET SEP 08