¨

Syv elever er fortsat indlagt

Foto: TV ØST

Hvad er der sket med eleverne? Den sætning går igen og igen i medierne. Det drejer sig om de syv elever, som er til genoptræning på Hammel Neurocenter efter kæntringsulykken i Præstø Fjord, og du må væbne dig med tålmodighed, hvis du også venter på nyt om deres tilstand og eventuelle hjerneskader.

I et par uger efter kæntringen i Præstø Fjord blev der produceret tusindvis af artikler, mange timers tv og tilmed en dokumentar om ulykken. Men da syv af de i alt 15 kæntrede blev overført til Hammel Neurocenter i Østjylland til observation for hjerneskader, blev der pludselig lukket af.

- Deres personlige oplysninger behandler vi med fortrolighed, og den forpligtigelse er ingen undtagelse, når der med lige disse syv patienter har været en stor interesse fra omverdenen. Så når de ønsker, at vi har en fortrolighed omkring deres oplysninger, så respekterer vi selvfølgelig det, siger Kathrine Bisgaard Vase, kommunikationsansvarlig, Hammek Neurocenter.

Politiet vil ligeledes heller ikke komme med delresultater fra den rapport, som i løbet af nogle uger ser dagens lys.

- Når vi laver en undersøgelse, så skal vores udmeldinger være konklusioner, som holder - altså ting som er undersøgt helt til bunds. Det er årsagen til, vi ikke har meldt noget ud undervejs, fortæller Søren Ravn-Nielsen, vicepolitiinspektør, Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi.

På Lundby Efterskole lyder udmeldingen, at man er tilbage til hverdagen igen. Undervisningen kører normalt, men man ønsker fortsat fred og ro.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App