Sygeplejersker udvider strejke - sådan rammer det Region Sjælland

I Region Sjælland er Anæstesiologisk Afdeling på Køge, Holbæk og Nykøbing F. Sygehus nu også udtaget til strejke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Sygeplejeråd udvider sin strejke og udtager yderligere 702 sygeplejersker til strejke fra 10. august, oplyser fagforbundet i en pressemeddelelse.

I Region Sjælland er der tale om, at Anæstesiologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Køge, Holbæk og Nykøbing F. Sygehuse nu er udtaget til strejke. 

Det samme gælder Øre-, Næse-, Hals- og Kæbekirurgisk Afdeling i Køge.

Region Sjælland har udtaget 99 ekstra til strejke. 540 sygeplejersker blev udtaget til strejke i regionen fra 19. juni - men nogle af dem er efterfølgende blevet undtaget. Det totale antal ender på omkring 500 strejkende sygeplejersker i regionen.

Her kan du se, hvem der nu er udtaget til strejke.
Her kan du se, hvem der nu er udtaget til strejke. Foto: Nick Abildgaard (grafik)

19. juni gik knap 5000 sygeplejersker i strejke, efter at medlemmerne i Dansk Sygeplejeråd to gange havde afvist de overenskomster, som arbejdsgiverne og lønmodtagerne i kommuner og regioner var nået frem til.

Siden da har det overrasket formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, at strejken ikke har fået mere opmærksomhed. 

- Vi kan godt være lidt overraskede over, at det betyder så lidt for vores arbejdsgivere, at der er mere end 28.000, der har fået udsat eller aflyst deres behandlinger og operationer, sagde hun torsdag.

Derfor udvides strejke ifølge hende nu i et forsøg på at øge fokus på arbejdsstriden.

- Vi er nødt til at gøre noget for at få politikerne og arbejdsgiverne i tale og gøre dem opmærksom på, at vi mener det her alvorligt, siger hun.

- Og vi har flere på vej, hvis det er nødvendigt for at få politikere og arbejdsgivere i tale.

Ikke tilfældigt

Det er ikke tilfældigt, hvilke sygeplejersker der udtages til strejke. Særligt kritiske afdelinger såsom kræftafdelinger har været undtaget, og desuden er der planer for nødberedskab, som træder i kraft på strejkeramte afdelinger.

Ifølge Dansk Sygeplejeråd skal udvidelsen af strejkende medlemmer findes inden for afdelinger med planlagt kirurgi, anæstesi, opvågning, ambulatorier og nogle it-funktioner.

Det vil blandt andet betyde, at nogle af de funktioner, som står for at vurdere og sende patienter det rigtige sted hen i sundhedsvæsnet, vil blive ramt.

Sidste uge kørte strejkende sygeplejersker rundt i en studentervogn for at gøre deres protest festlig. Men truslen om at udvide strejken blev også nævnt.