Sydbank køber Bank Trelleborg

Danmarks fjerdestørste bank, Sydbank, har smidt en redningsvest efter den kriseramte Bank Trelleborg, erfarer Berlingskes netavis business.dk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag fremgik af en fondsbørsmeddelelse fra Bank Trelleborg, at banken har indgået en aftale med et større dansk pengeinstitut om sikring af likviditet og fusion.

Bank Trelleborg oplyser, at det afsløres tirsdag, hvem der er kommet til undsætning. Men business.dk har altså erfaret, at det er Sydbank.

Både Danske Bank, Nordea, Jyske Bank og Fionia Bank har afvist, at de skulle have noget med sagen at gøre.

Der er ingen kommentarer fra den kriseramte Bank Trelleborg. Mandag ønskede ingen fra banken at forklare, hvad der har ført til de alvorlige økonomiske problemer, som banken er havnet i.

Berlingskes netavis business.dk har talt med Bank Trelleborgs kommende direktør, Kim Christensen, som tiltræder 1. april. Han vidste intet om de massive problemer i Slagelse-banken, før fondsbørsmeddelsen kom ud mandag morgen.

- Jeg ved intet om det her. Jeg ved det, du kan læse, siger Kim Christensen til business.dk.

Kim Christensen vil ikke kommentere den dramatiske udvikling, og han vil heller ikke afsløre, om hans tiltræden den 1. april står ved magt.

Kim Christensen blev udpeget som ny direktør for Bank Trelleborg i december, men på grund af en konkurrenceklausul med sin tidligere arbejdsgiver, Danske Bank, tiltræder han først stillingen den 1. april.