Svært for pendlere at få passet børn

Mange pendlere og butiksansatte har store problemer med at nå at hente deres børn i daginstitutionerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 - Der bliver større og større ulighed mellem fleksibiliteten på arbejdsmarkedet og åbningstiderne i daginstitutionerne, siger Michael Engell Hansted, fra interesseorganisationen Projekt børnepasning til Dagbladet.

Det er de færreste kommuner på Sjælland, der har tilbud om fleksibel pasning. Rent faktisk er det kun i Ringsted og København, hvor der er døgnåbne pasningstilbud. Der findes dog specielle pendlerinstitutioner i Næstved, Ringsted og Høje-Taastrup, men i resten af de øst- og midtsjællandske kommuner kan man, med få undtagelser, ikke få passet sine børn efter klokken 17.00.

En af dem, der tog konsekvensen af problemerne med at kombinere børn og arbejde, er Susanne Kristensen fra Sorø, der sagde sit job i Brøndby op.

- Hvis jeg skal tilbage og arbejde 37 timer uden for Sorø, er jeg virkelig afhængig af gode institutioner. Så fungerer åbningstider fra klokken 7 til 17 ikke. Det er umuligt at nå, siger Susanne Kristensen.

Michael Engell Hansted forstår forældrenes frustrationer, men undrer sig over, der ikke sker mere i kommunerne.

- Mange kommuner vil gerne tiltrække yngre borgere, og jeg tror bestemt, at mange tilflyttere vil vælge en kommune, hvor der er god mulighed for at få passet sine børn, siger han.