Sundhedsforhandlinger fortsætter

Der arbejdes stadig i Sundhedskartellet og regionerne for at bane vejen for en forhandlingsløsning, som kan afslutte strejken på landets sygehuse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stadig håb om en forhandlingsløsning mellem Sundhedskartellet og regionerne. Regneksperterne sad hele torsdag og så på mulige modeller, der kunne banen vejen for, at de to formænd, Connie Kruckow og Bent Hansen, senere mødes til konkrete forhandlinger.

Fredag middag fremlægger de to parters formænd teknikernes forhandlingsresultater for deres bestyrelser. Der er ikke aftalt nye møder, men parterne understreger, at der stadig arbejdes på at nå frem til et forlig. De vil dog ikke udtale sig nærmere om, hvilke modeller der er i spil.

Kamp om vikarpenge
Opgaven for teknikerne og regneeksperterne var at finde en løsning, som giver en garanti til medlemmerne af Sundhedskartellet om, at nogle af vikarpengene kan blive deres i de kommende år. Kravet fra  Sundhedskartellet er cirka en halv milliard kroner. Strejken har nu varet i mere end seks uger, og antallet af aflyste behandlinger er ifølge Danske Regioner på 305.364.

Læs mere om konflikten