Styrtet helikopter havde ingen sort boks

Det bliver et stort arbejde at finde ud af, hvorfor en helikopter i fredags styrtet i havet ud for Røsnæs, siger havarikommissionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var ingen sort boks i den Robinson 44-helikopter, der i fredags styrtede i havet udfor Røsnæs ved Kalundborg.

Det oplyser chefen for havarikommissionen, Martin Puggaard, til TV ØST.

Det betyder, at der nu ligger et større detektivarbejde forude, før kommissionen kan udpege årsagen til styrtet.

- Vi er allerede gået i gang med det store arbejde med at sikre data omkring styrtet. Samtidig arbejder vi på at få aftaler i stand om at bjerge resterne af helikopteren, siger Martin Puggaard mandag formiddag.

Skal samles igen  - del for del

Han fortæller, at havarikommissionen er nødt til at samle helikopteren og granske de enkelte dele, for at undersøge, om der kan ligge tekniske fejl bag styrtet.

- De dele, som vi indtil nu har set, tyder ikke på mekaniske fejl. Men vi er nødt til at se på hele maskinen, før vi kan drage konklusioner, siger Martin Puggaard. Det er et arbejde, som både teknikere og piloter vil tage del i.

Svær at få op

Vraget af helikopteren er blevet fundet på 17 meters dybde, omkring 7 kilometer fra Røsnæs. Og trods den forholdsvist lave vanddybde, så bliver det en større teknisk opgave at få helikopteren op igen.

- Delene skal hæves meget langsomt, sådan så vandet ikke kan gøre yderligere skade, forklarer han.

Efter bjergningen vil vragdelene blive bragt til enten Korsør eller Kalundborg. Herefter vil de blive fragtet til Roskilde, hvor den nærmere granskning vil foregå.

Årsagen til, at der ikke var en sort boks ombord på helikopteren, skyldes dens lave vægt. Det bliver først et krav på væsentligt tungere maskiner.

4 personer omkom ved styrtet. Det drejer sig om 4 mænd på 37, 47, 51 og 57 år. De kommer fra to virksomheder i Farum og Hillerød. Alle pårørende er underrettet.