Strejke kan mærkes på regionens sygehuse – endnu flere kan få udskudt deres behandlinger

Sygeplejerskernes strejke kan nu for alvor mærkes på sygehusene i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er 33 dage siden sygeplejerskerne begyndte at strejke, og nu kan deres kamp for højere løn for alvor mærkes på sygehusene.

- Det betyder jo, at alt det, der ikke er livs- og førlighedstruende, bliver udsat. Dermed er der jo en del operationer, kontrolbesøg og ambulante undersøgelser, der bliver udsat, siger Niels Reichstein Larsen, der er direktør for Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse.

Sidste år skabte coronasituationen længere ventetider, og nu betyder strejken endnu en ventetidspukkel i Næstved og Slagelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Niels Reichstein Larsen, direktør, Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse.
Niels Reichstein Larsen, direktør, Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse. Foto: Martin Stilling / TV2 ØST

- Jeg synes, at det er dårlig service. Vi vil jo gerne stå for at levere noget godt til vores borgere og patienter, der har brug for vores hjælp, så det er jeg ikke glad for, siger sygehusdirektøren.

Sygeplejersker: - Vi bliver ved

I hele region Sjælland er 1362 ambulante behandlinger blevet udskudt. Det samme gælder for 597 kirurgiske behandlinger.

Udover det er 2884 blevet henvist til private tilbud.

Og det tyder ikke på at det bliver bedre lige foreløbig, for sygeplejerskerne er langt fra trætte af at kæmpe.

- Vi bliver ved, så længe vi kan, og vi bliver ved, indtil politikerne hører vores lønkrav. Det her holder jo ikke op, før der findes en løsning, siger Ulla Birk Johansen, der er kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråds Kreds Sjælland.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ulla Birk Johansen, kredsnæstformand, Dansk Sygeplejeråd, Kreds Sjælland.
Ulla Birk Johansen, kredsnæstformand, Dansk Sygeplejeråd, Kreds Sjælland. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Hun forstår godt at det er frustrerende for patienterne, som bliver berørt af strejken. Men det er prisen i en kamp, der har stået på i årevis, mener hun.

- Det er en kamp vi har kæmpet i 52 år, vi har søgt politiske løsninger, vi har søgt overenskomstmæssige løsninger, og det her er den mulighed, vi har, for at gøre opmærksom på vores lønkrav. Så om det er det værd, det er faktisk et arbejdsgiveransvar, for de har ikke villet lytte til os, siger hun.

Læs også
Sygeplejerskestrejke har udskudt omkring 40.000 behandlinger
Læs også
Sygeplejerskestrejke har udskudt omkring 40.000 behandlinger

I Slagelse tager sygehusdirektøren ikke politisk stilling til konflikten. Han håber bare, at der snart bliver fundet en løsning.

- Jeg selv håber, at der kommer en ordentlig løsning, hvor både arbejdsgiver og arbejdstager kan være tilfredse, for noget af det, jeg kan være bekymret for, det er, hvis vi har en medarbejdergruppe, der er utilfreds i mange år. Det er svært at få trivslen op på ens arbejdsplads, hvis man er utilfreds med ens ansættelsesvilkår, siger han.

Omkring 500 sygeplejersker her i regionen strejker. Fra 10. august har Dansk Sygeplejeråd varslet, at de udvider strejken til flere afdelinger.


Nyhedsoverblik