¨

Strammer jagten på pædofile

Foto: TV ØST

I Odsherred kommune har de indført stikprøvekontrol i idrætsklubber og foreninger. 5 foreninger har allerede fået besøg.

Foreningerne skal i forvejen hver år underskrive en erklæring til kommunen, om at de indhenter børneattester på ledere og instruktører. Børneattesterne skal sikre, at foreningen ikke kommer til at ansætte en dømt pædofil.

Det sker, efter at kommunen har haft flere sager om overgreb mod børn. Det fortæller P4 Sjælland tirsdag.

 - Vi har nu gennemført stikprøvekontrol hos fem foreninger, der alle har haft orden i papirerne, og det er jeg rigtig glad for. Det viser, at foreningerne tager problemet alvorligt, siger Odshererds borgmester Thomas Adelskov (Soc.dem.).

Selv om man ikke kan gardere sig mod pædofile, som ikke tidligere er dømt, så er det et signal at sende, at foreningerne er opmærksomme, siger borgmester Thomas Adelskov i dag til P4 Sjælland.

Også i Slagelse overvejer de at indføre stikprøvekontroller i foreningerne. I Guldborgsund kommune lyder meldingen fra Kultur og fritidsvalget, Poul-Henrik Pedersen, at de stoler på, at foreningerne får lavet attesterne, men bliver de ikke indberettet, så fjerner man tilskuddet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App