Stor regning på vej til forældre

En gruppe børn fra Bjergsted har mistet deres gratis transport, hvis de stadig vil have betalt transporten er beskeden klar, - de må skifte skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Familien Reppien bor i Bjergsted ni kilometer fra Firhøjskolen, hvor familiens børn altid har gået i skole. Før 1. januar var de en del af Bjergsted Kommune, og fik uden problemer buskort til deres børn. Men få dage før sommerferien sluttede i år kom der en kedelig besked, de skulle selv betale, i alt ca. 5500 kr. Hvis ikke de ville betale, måtte børnene skifte skole.

- Det kan ikke være rigtigt, at man på den her måde lister udgifter ind af bagdøren. Det mener børnenes Far René Rennepien

De to skoler ligger langt fra familien Reppiens hjem i Bjergsted, så der skal to klip på buskortet til uanset om børnene skal til Firhøjskolen i Føllenslev eller Svebølle Skole i Svebølle.

- Jeg kan godt se det virker absurd, men sådan er det når man harmoniserer en masse regler, så er der nogle der kommer i klemme. Det siger Marin Damm, fra Venstre, der er formand for Børn og Unge udvalget i Kalundborg Kommune.