Stopper i Folketinget på grund af sygdom

Mia Falkenberg fra Dansk Folkeparti siger farvel til Folketinget på grund af sygdom. Mia Falkenberg er blevet valgt to gange til Christiansborg i Guldborgsundkredsen og afløses af René Christensen fra Vordingborgkredsen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mia Falkenberg er 24 år og et af Folketingets yngste medlemmer. I en pressemeddelelse skriver Mia Falkenberg om årsagen til sit farvel:

- Jeg har haft en længere sygdomsperiode, som jeg med mine behandlere er nået frem til kun kan skyldes den belastning, det har været for mig at være medlem af Folketinget. Arbejdet er krævende og ansvaret stort, og jeg må åbent erkende, at det har været mere, end jeg har kunnet klare, siger Mia Falkenberg, der længe havde håbet at kunne vende tilbage til arbejdet i Folketinget.

- Jeg er virkelig ked af at skuffe mine vælgere. Jeg har været glad for, at de ikke kun én, men hele to gange valgte mig som deres repræsentant i Folketinget. Men jeg tror og håber, at de forstår min beslutning, som ikke har været let at træffe. Jeg og min familie er simpelthen bedst tjent med, at situationen er afklaret, og jeg kan koncentrere mig om at blive rask. Og for min dygtige afløser og Dansk Folkeparti er det naturligvis langt at foretrække, at de ved, hvad man har at regne med, skriver Mia Falkenberg, der i øvrigt fylder 25 år om få dage.

Mia Falkenberg afløses af René Christensen, der allerede har varetaget opgaven igennem et stykke tid som stedfortræder for Mia Falkenberg. René Christensen er 37 år og valgt i Vordingborgkredsen og er samtidig medlem af kommunalbestyrelsen i Guldborgsund Kommune.