Stolt far så søn blive minister

Næstveds tidligere borgmester gennem 22 år, Henning Jensen, så i dag sin søn Magnus Heunicke blive minister, og det var en stolt far, der overværede seancen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Han har selv skrevet sig dybt ind i Næstveds politiske historie, og i dag kunne Næstveds forhenværende borgmester Henning Jensen (S) så se til, da hans søn skrev sig ind i historiebørgerne som landets nye transportminister.

Socialdemokraten Magnus Heunicke overtog i dag jobbet efter SF'eren Pia Olsen Dyhr, og far Henning Jensen var med på Amalienborg Slotsplads i formiddag for at se det nye ministerhold blive præsenteret, mens selve overdragelsen af ministeriet senere på dagen blev fulgt på tv hjemmefra.

- Jeg er da glad og stolt over, at magnus er blevet transportminister. Det, synes jeg, er fint klaret, og det var rigtig godt at få den oplevelse. Det er jo ikke ret mange beskåret, at de kan se deres far eller søn eller barnebarn blive minister, lød det efterfølgende fra Henning Jensen, der har forsøgt ikke at presse på med politiske ambitioner på sønnens vegne.

- Jeg synes ikke, jeg har skubbet på. Tværtimod så blev jeg meget overrasket dengang han sagde, at han ville stille op til Folketinget. Der kom han og sagde 'far, jeg prøver at få det job der. Og der sagde jeg, at det synes jeg da er helt i orden. Jeg skal nok støtte dig så meget jeg kan. Men det må du selv klare', fortæller den tidligere borgmester, der sad i spidsen for Næstved i over 22 år.

Ikke for mange samråd

Nu håber han bare, at sønnen klarer hvervet som toppolitiker uden for mange skandaler.

- Jeg håber ikke, han skal i for mange samråd, det er jo blevet moderne haha, og der kan man godt have lidt ondt af dem, siger Henning Jensen.

Magnus Heunickes post som Socialdemokraternes politiske ordfører bliver nu overtaget af Maja Panduro.