Stjerner mod fodfolk på Sjælland

Folketingsvalgkampen i Sjællands Storkreds bliver et opgør mellem store politiske stjerner på det ene hold og mindre kendte politikere på det andet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Folketingsvalgkampen i den nye Sjællands Storkreds bliver et opgør mellem politiske stjerner som Anders Fogh Rasmussen og Pia Kjærsgaard på den ene side. Og mere anonyme navne som Magnus Heunicke og Thomas Adelskov på den anden.

Selvom de to socialdemokrater hver især er godt kendte på hjemegnen i Næstved og Odsherred, så kniber det for de to kandidater at hamle op med de kanoner, som Venstre og Dansk Folkeparti stiller op.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen er kommet til fra Københavns Amtskreds, hvor han ved sidste valg tog prisen for flest stemmer i hele landet med 61.792, mens Pia Kjærsgaard også før stillede op i Københavns Amtskreds, hvor hun i 2005 høstede 38.347 personlige stemmer.

Magnus Heunicke hentede 6.563 stemmer i den tidligere Storstrøms Amtskreds og Thomas Adelskov hentede 5.771 stemmer i Vestsjællands Amtskreds, og når de to er nogle af de mest fremtrædende kandidater, så er det ifølge politisk redaktør på Altinget.dk, Rasmus Nielsen, et udtryk for at Socialdemokraterne ikke mener at partileder Helle Thorning-Schmidts profil passer til provins-vælgerne. Derfor er hun opstillet i København i stedet for at tage kampen op med partilederne fra Venstre og Dansk Folkeparti.

Han siger dog også at det i sidste ende kan komme til at koste Socialdemokraterne et mandat, fordi de to sværvægtere alene trækker så mange stemmer.