Stigende boligpriser i Ringsted

Ringsted melder om stigende boligpriser trods stagnation andre steder

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Boligmarkedet præges i højere og højere grad af regionale forskelle. Mens boligpriserne er faldende mange steder på Sjælland er de således  ifølge de seneste tal fra Realkreditrådet steget med næsten 12% i Ringsted-området.

Et af de største prisfald i kvadratmeterpriser opleves i Odsherred, hvor priserne er faldet med 7%

Tallene, der offentliggøres i dagbladet Børsen, viser også at der fortsat er meget store forskelle på salgspriser rundt om på Sjælland. Et standardhus på 140 kvadratmeter koster således knap 4 millioner i København, mens en tilsvarende bolig i Syd- og Vestsjælland bliver solgt til under det halve.

- Der bliver solgt få boliger. Alligevel er det danske boligmarked stabilt og udviser samlet set en rolig prisudvikling. Der er ikke tegn på dramatiske prisfald, men der kan naturligvis fortsat ske tilpasninger på dele af boligmarkedet, og her tænker jeg blandt andet på ejerlejligheder i de større byer, som i de seneste år er steget kraftigt i pris, siger Ane Arnth Jensen, direktør for Realkreditrådet.

På landsplan steg priserne på parcel- og rækkehuse med 1,2 procent, mens ejerlejlighederne faldt med 1,8 procent. Fritidshuse steg 2,0 procent, men der blev solgt meget få af dem. Priserne på parcel- og rækkehuse er i forhold til samme periode sidste år steget med 13,6 procent, ejerlejligheder er steget med 3,5 procent, og fritidshuse er steget med 11,6 procent.