Stærkt comeback giver Brøndby remis mod FCV

FC Vestsjælland førte 2-0 mod et Brøndby-hold, der var alvorligt ude at svømme, men måtte nøjes med uafgjort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brøndby-spillet hoster og hakker fortsat, men moralen fejler ingenting, og på stærk vilje fik favoritterne bjærget et 2-2-resultat i land hjemme mod solide FC Vestsjælland søndag eftermiddag.

Alle havde grund til at være mellemfornøjede med udbyttet af en kamp, som kostede værdifulde point i henholdsvis toppen og bunden.

For FC Vestsjælland satte en 2-0-føring over styr og mistede dermed to point i bundkampen.

Samtidig kan Brøndby næppe være tilfreds med uafgjort hjemme mod oprykkerne, som blev sat under pres i anden halvleg.

Det, der på forhånd lignede en klassisk stillingskrig mellem to hold, der har haft svært ved at styre kampene, blev en overraskende åben forestilling.

Det kunne man ikke mindst takke FC Vestsjælland for, for selv om gæsterne hele tiden sørgede for at holde godt med spillere bag bolden, var taktikken mindre fundamentalistisk end tidligere.

Vestsjællænderne var endda klart bedst i kampens indledning, hvor holdet chokerede Brøndby ved at lave to mål og have chancer til flere.

Målene faldt, som så ofte før, efter dødbolde og blev begge sendt i nettet af fremskudte centerforsvarere.

Først scorede Michael Christensen på et fremragende hovedstød, og siden fordoblede Lasse Nielsen føringen, da bolden pludselig lå foran hans fødder inde i feltet.

Det var en drømmesituation for Vestsjælland, men Brøndby skal roses for at komme tilbage mod en modstander, der stillede op med et femmandsforsvar.

Jose Ariel Nuñez stivede kort efter holdets moral af ved at reducere, da han smart vendte sig på kanten af feltet.

Brøndby var uden det karantæneramte angrebsvåben Simon Makienok, men med Kenneth Zohore i front ændrede de blå-gules koncept sig ikke synderligt.

Holdet har gennem hele sæsonen haft svært ved at få spillet til at flyde for alvor. Men der gemmer sig en mægtig moral i Thomas Franks tropper, der igen og igen har gravet point ud af kampe, hvor det har knebet.

Derfor var det heller ikke ingen stor overraskelse, da Zohore nærmest masede bolden ind over stregen kort efter pausen.

Energi og vilje har givet Brøndby rigtig mange point i dette forår, og selv om holdet på forhånd nok ville have været skuffet over uafgjort mod FC Vestsjælland, er det trods alt en succesoplevelse at komme igen efter en så elendig start.

Den moral er et godt våben, når Brøndby i næste weekend skal til Parken og møde FC København. FC Vestsjælland skal også på en vanskelig opgave, når holdet gæster FC Midtjylland i Herning.

/ritzau/