Stadig mere farligt gods på vejene

Løse genstande, der falder af trailere eller ladvogne, bliver et stadig større problem. Der bliver i dag fjernet ni gange så meget gods fra vejene i forhold til for få år siden. Det skaber livsfarlige situationer på vejene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Snore og presenninger bliver ikke brugt flittigt nok på de danske veje. I gennemsnit må Falck i Region Sjælland ud fem gange om dagen for at rydde op efter bilisterne.

- Så sent som i formiddags måtte vi ud og fjerne et dæk fra Holbæk-motorvejen, og det kan jo gå grueligt galt, hvis folk rammer det med 110 km/t., siger Pernille Mebus Carlsen, der er redningsleder hos Falck i Region Sjælland.

Tal fra Vejdirektoratet viser, at der siden år 2000 hvert år er sat rekord i antallet af registrerede tabte genstande, så man i 2006 havde 4387 tilfælde på landsplan.

- Vi finder mange forskellige ting. Der er papkasser, spande, sofaer, og i december mange juletræer, fortæller Pernille Mebus Carlsen.

Hvorfor problemet vokser har Vejdirektoratet ikke nogen sikker viden om, men vi fik et par gode råd, så man ikke taber så mange ting på vejene.

- Det er altid en god ide at spænde tingene fast med rem, og så er prsenninger en god ting, så løse genstande ikke flyver af, når man kører, siger Pernille Mebus Carlsen.

Du kan finde flere gode råd til pakningen af din trailer på hjemmesiden www.trafikken.dk/lynkursus