Sorg over skiulykke

Den ene af de to, der døde i en lavineulykke i Frankrig søndag, var redder på den lokale brandstation i Nykøbing Falster

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den ene af  to brødre, der søndag omkom i en lavine i Alpe d'Huez i Frankrig var paramediciner på Falckstationen i Nykøbing Falster. Det skriver Ekstra Bladet.

Kolleger er chokerede

- Jeg kan ikke sige andet lige nu, end at jeg er i chok. Jeg har lige fået af vide, hvad der er sket, lyder det fra en god ven og kollega til den 44-årige mand, som var den ene af de to brødre, der døde i ulykken.

Falck-redderen hedder Karsten Strange. Både han og hans 40-årige lillebror mistede begge livet under lavineulykken søndag.

- Vi er selvfølgelig meget chokerede over det, der er sket, siger stationsleder Bjørn Nielsen til Ekstra Bladet.

Læs også: De dræbte brødre i Frankrig er fra Falster

Blev fundet mandag

De to brødre var på skiferie med to venner, men søndag valgte de at dele sig op. De to brødre begav sig ud på bjergene i området la Chapelle, der er kendt for at være velegnet til offpiste-ski.

Først mandag formiddag blev de meldt savnet, og straks begav et redningshold bestående af 30 reddere og en helikopter ud for at lede.

Læs også: 2 omkommet i lavine-ulykke

Da redningsholdet ankom til området, kunne man hurtigt konstatere, at der havde været store sneskred, skriver avisen Dauphiné Libéré ifølge Ekkstra Bladet..

De to danskere havde elektroniske chip i deres skitøj, hvilket gjorde det muligt at finde frem til deres lig, der lå begravet tre-otte meter under sneen.