Søndermarksskolen plaget af hærværk

På ni år er antallet af anmeldte sager til Kommunernes forsikring næsten tredoblet. Flere Folkeskoler indfører nu video-overvågning. De steder man har gjort det, har det hjulpet på hærværk. Men det er ikke alle skoler der kan få lov til at overvåge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skolebestyrelsesformanden på Søndermarksskolen efterlyser retfærdighed. Han og resten af bestyrelsen ønsker sig videoovervågning på skolen, på grund af en voldsom hærværksbølge, der nu har varet tre år.

- Det er efterhånden blevet et meget stort problem for os på skolen. Specielt når man ser på knusningen af vores ruder har det været specielt og voldsomt. Der ligger en masse arbejde i det og det er ikke rart at komme til et lokale, der har været indbrud i, fortæller formand for skolebestyrelsen på Søndermarksskolen Jakob Sjørslev.

Han ønsker sig et system som på Nørrevangsskolen i den nordlige del af byen. Her blev der nemlig installeret videoovervågning for fem år siden.

- Vi har undgået hærværk på skolen og det har vi været meget glade for, fortæller afdelingsleder Leo Feldberg fra Nørrevangsskolen.

Antallet af skader efter hærværk på skolerne er tredoblet de sidste syv år. Det viser tal fra Kommuneforsikring, hvor 9 ud af 10 kommuner er forsikret. På Søndermarkssskolen har de hvert år udgifter for mellem 170.000 og 350.000 kroner til reparation af ruder. Det går ud over børnene, som ikke kan få lige så meget vedligeholdelse af udendørsarealerne som ellers. Selvrisikoen er nemlig så høj, at forsikringen sjældent dækker. Skolebestyrelsen har derfor kæmpet for at få videoovervågning i et par år.

- Vi har jo forsøgt at henstille til kommunen om at få overvågning og det kunne være tilbagebetalt på syv måneder, hvis vi havde fået det installeret, dengang vi startede med at spørge om det for tre år siden, fortæller Jakob Sjørslev.

Hos kommunen siger de, at der er et initiativ på vej. Men det har ikke været muligt at få et interview i dag.

Alt afhængig af antallet af kameraer koster det mellem 120 og 125. 000 kroner at lave videoovervågning på en skole.