¨

Søn er kritisk efter far blev fundet død i grøft

Foto: TV ØST

I fredags blev en 81-årig dement mand fundet død, efter han var gået fra sit plejehjem. Normalt havde han en GPS-sender på sig, men han skulle selv huske at tage den med, og det havde han glemt. Nu rejser pårørende kritik af sagen

Det var Max Andersens far, som blev fundet i fredags efter at være forsvundet fra et plejecenter i flere timer. Den 81-årige, demente mand blev fundet død i en grøft ikke langt fra plejecenteret uden den GPS-sender, han selv skulle huske at tage med. Nu er Max Andersen utilfreds med den måde, gps-senderne bruges til de demente på.

- At give en GPS-sender som den demente skal huske at komme i lommen, tjener intet formål, siger han.

Han mener derimod, at hvis en demente har tendens til at stikke af, skal man anbringe GPS-sendere på kroppen af dem. Det kan for eksempel være i et bånd om anklen.

Advarer mod overgreb på ældre

Inge Kromann, som er decentral leder i Ældresektoren i Lolland Kommune mener, at man skal passe på ikke at begå overgreb på de dementes frihed. Og hun mener, at den stramme lovgivning der er på området i øjeblikket, er med til at sikre de demente mod netop det.

- Jeg synes egentlig ikke at reglerne virker strammende og begrænsende i hverdagen. De gør, at man også reflekterer over tingene og sin praksis, siger hun.

Forening bakker op om kritik 

I Alzheimerforeningen giver man Max Andersen ret i kritikken. Peter Thorup beskylder blandt andet lovgivningen for at være for stram. Det er simpelthen for svært at få lov at indføre de nødvendige foranstaltninger.

- Vi mener, at serviceloven og de regler der gælder er så besværlige, at de i virkeligheden går i vejen, siger Næstformand peter Thorup.

Og det er Max Andersen enig i.

- Det tjener ikke noget formål at have en lovgivning der er til skade for den demente.

Se hele historien i TV2 ØST i aften klokken 19.30.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App