Snefygning breder sig

Den sydligste del af Lolland og Falster er fortsat hårdt ramt af fygesneen, der nu også har bredt sig til andre dele af loandet. Flere steder sættes militæret ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den kraftige blæst skaber meterhøje driver flere steder i landet. Natten igennem har sneplove og pansrede mandskabsvogne forsøgt at holde samfundet kørende på Bornholm og den sydlige del af Sydhavsøerne. Og nu har også Fyns Politi bedt om hjælp fra forsvaret.

  Snefygning skaber også vanskeligheder for bilisterne på Bornholm, hvor det lokale forsvar allerede lørdag satte pansrede mandskabsvogne ind i både Rønne og Nexø. Men hårdest ramt er fortsat Lolland og Falster.

  På Falster er fygningen så slem, at landevejen mod Gedser er spærret helt inde fra Nykøbing. Dermed er det umuligt for bilisterne at nå frem til færgelejet, hvor sejladsen til Rostock da også er aflyst den første halvdel af søndagen.

  - Lige nu er vinden vores fjende. Alt det sne, der har ligget på markerne og ude ved kysten, det ligger nu på vejene. Vi har buldrende travlt, siger lederen af Falcks vagtcentral, Finn mRomanowski.

  Søndag formiddag fraråder politiet fortsat al udkørsel syd for Maribo og Nykøbing Falster. Og al unødig udkørsel frarådes så langt nord på som til Præstø.

  Natten igennem har politiet fået hjælp fra forsvarets pansrede mandskabsvogne, som blandt andet har hjulpet en fødende kvinde, der skulle køres fra Rødby til Nykøbing. Desuden er en syg borger blevet hentet i Marielyst og et par sygeplejersker er bragt ud med insulin flere steder i området, fortæller Falck.

Desuden måtte et par brandbiler trækkes fri af sneen, da de skulle ud til en skorstensbrand i Søllested.
 
  /ritzau/