SMS skal forhindre indbrud

I et sommerhus-område ved Slagelse har en række beboere fået nok af ubudne gæster. Derfor har de nu taget et sms-initiativ, der skal forhindre de mange indbrud i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi hører jo jævnligt, at der er indbrud rundt omkring. Og vi har også selv været udsat for to til tre inden for de senere år, fortæller Karl-Erik Bom, der har sommerhus ved Stillinge Strand ved Slagelse.

Karl-Erik Bom er langt fra den eneste, der har haft ubudne gæster. Det er blandt andet derfor, at en anden beboer, Jørgen Olsen, har taget initiativ til en sms-ordning, der skal komme problemet til livs.

- Hvis der kommer tyveknægte, så skal man have en nødknap på sin telefon, man trykker på, og så kommer der en fem, seks naboer kørende i deres biler og spærrer af, fortæller Jørgen Olsen om sms-projektet.

Det har ikke været muligt at finde tal på, hvor mange sommerhus-indbrud, der har været i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politikreds.

Men i Midt- og Vestsjælland har der været 390 anmeldelser om indbrud i år. I samme periode i 2007 var det tal kun 344. Og det er der en årsag til, mener Jørgen Olsen.

- Vi ser ikke politiet herude. Der kommer en patruljevogn kørende engang imellem, men det er meget, meget sjældent, siger han.

Det har Thorkild Steen Jensen, der er politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, følgende kommentar til:

- Vi kommer jo også i sommehus-områder. Men vi er meget afhængige af at få oplysninger fra borgerne på det her område, fordi gerningstidsrummet kan være så langt, som det her, siger han.

Sms-projektet virker ikke endnu, men det kommer i gang i løbet af august.