Smitteudbrud på hospital: Region Sjælland går i øget corona-beredskab

På grund af et stigende antal indlagte med COVID-19 går Region Sjælland fra trin 0 til trin 1 i beredskabet. Flere planlagte operationer udskydes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland går fra trin 0 til trin 1 i corona-beredskabet. Den seneste tid har regionen ligget lige på kanten af at gå til trin 1, og et stigende antal indlagte betyder, at det nu sker.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Konkret betyder det, at regionen fra næste uge og frem til nytår udskyder under 30 planlagte operationer på Ortopædkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Køge. Det skaber flere sengepladser og mere personale til at tage sig af pleje og behandling af covid-19-patienterne. 

quote Udskydelsen af nogle operationer er en nødvendighed og helt i tråd med vores beredskabsplan

Leif Panduro Jensen, koncerndirektør, Region Sjælland

- Udskydelsen af nogle operationer er en nødvendighed og helt i tråd med vores beredskabsplan, simpelthen for at vi kan sikre de fornødne sengepladser og personale til at pleje, observere og behandle det stigende antal indlagte covid-19-patienter, udtaler koncerndirektør i Region Sjælland, Leif Panduro Jensen, i pressemeddelelsen.

De berørte patienter er kontaktet i dag af afdelingen med besked om, at de bliver ringet op inden jul med en nærmere afklaring af deres videre forløb. Alle akutte patienter og øvrig planlagt aktivitet på regionens sygehuse fortsætter foreløbig uændret, fremgår det.

Smitteudbrud på afdeling

Det er et internt smitteudbrud, som har ramt 14 medarbejdere og 12 patienter på Hæmatologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, der har fået regionen til at rykke op på trin 1, oplyses det i pressemeddelelsen.

quote De smittede patienter overflyttes gradvist til et covid-afsnit, efterhånden som sengepladserne etableres

Jesper Gyllenborg, vicedirektør på Sjællands Universitetshospital

På grund af smitteudbruddet har regionen brug for flere covid-19-sengepladser.

- De smittede patienter overflyttes gradvist til et covid-afsnit, efterhånden som sengepladserne etableres. Det er en del af vores beredskabsplan, at et afsnit på Ortopædkirurgisk Afdeling nu bliver til et covid-afsnit. Derfor er personalet også klar og uddannet til at håndtere patienterne med covid-19 i samarbejde med Medicinsk Afdeling og Intensivafdeling, der er eksperterne, siger Jesper Gyllenborg, vicedirektør på Sjællands Universitetshospital. 

De fleste af de 12 smittede patienter på Hæmatologisk Afdeling har ingen symptomer, mens nogle enkelte har milde eller moderate symptomer. Inklusive dem havde Region Sjælland fredag morgen 44 indlagte patienter med COVID-19 hvoraf seks patienter er indlagt på intensiv, skriver Region Sjælland i pressemeddelelsen.