Slut med billige busture

Når de nye takster træder i kraft søndag den 20. januar 2008, bliver det dyrere at køre med bus i Sydsjælland på et klippekort fra Vestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 2007 har kunderne med stor økonomisk fordel kunnet rejse med bybusserne i Næstved-området i Movias takstområde Syd på et klippekort fra Movias takstområde Vest. Den mulighed bliver der nu sat en stopper for ved at præcisere reglerne overfor både kunder, buschauffører og kortsalgssteder.

I det forgange år har buskunder med et VT-klippekort kunnet rejse i to zoner for 11,50 kroner mod 26 kroner for en almindelig billet.

Det har betydet tabte indtægter til Næstved Kommune, og derfor indskærper Movia fra på søndag reglen om, at kunder med et klippekort fra takstområde Vest skal klippe minimum to gange, når de kører med bus i takstområde Syd.

Rejsereglerne betyder, at buskunder fremover skal klippe mindst to gange på deres klippekort fra Movias takstområde Vest, når de for eksempel rejser med bybusserne i Næstved eller de regionale buslinjer, der kører mellem de to takstområder.

Fra 20. januar 2008 skal kunderne derfor minimum bruge to klip på deres VT klippekort, hvis de vælger at bruge det til rejser i takstområde Syd. Det vil sige to klip uanset, hvor kunden stiger på i Næstved Kommune.

Østdanmark er delt op i tre takstområder, selvom Trafikselskabet Movia står for busser og lokalbaner i hele området. De tre takstområder i Østdanmark - Hovedstadsområdet, Syd og Vest - vil være der, indtil den nye, elektroniske billet rejsekortet bliver indført.