Slimet snegl ligger på lur

De mange uger med sol og tørke er dårligt for dræbersneglen. Men den ligger på lur og venter på fugtigere tider, advarer Skov- og Naturstyrelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste haveejere har indtil nu kunne nyde haven og naturen uden at træde i de orange, slimede snegle, der sidste sommer invaderede mange haver og naturområder.

Sneglene elsker regn og fugtigt vejr, og de sidste uger med sol og varme har været hårdt for sneglen, der ikke har kunne brede sig som sidste år. Men lykken er ikke gjort for haveejerne, for mange dræbersnegle gemmer sig og venter på bedre tider, siger Hans Erik Svart fra Skov- og Naturstyrelsen.

- Hvis vi får vådt vejr og regn igen, vil de komme frem, men lige nu er de blevet sat tilbage, siger Hans Erik Svart til Politiken.

Gode råd til haveejerne

Derfor er der god grund til at fortsætte kampen mod dræbersneglen, lyder det gode råd.

- Man kan gå ud i haven og rive bedene og løfte lidt på krukker og sten, og hvad man ellers har liggende, så de snegle, der sidder på dem, kommer frem. Det er der, de gemmer sig, siger Hans Erik Svart.

Så selv om dræbersneglen ikke er til at se, så er der god grund til at lede efter den og give den kamp til stregen, mens den er mest sårbar i det solrige og tørre vejr.