Slagelses guld var fortjent

Viborg-spillerne erkendte, at DM-guldet havnede det rigtige sted. Slagelse var ikke til at røre i de to finaler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var naturligt nok stor skuffelse hos de forsvarende danske håndboldmestre fra Viborg, da Slagelse torsdag aften snuppede DM-guldet med en sikker sejr i den anden finalekamp. Spillerne erkendte dog, at set over hele sæsonen og ikke mindst de to finalekampe, så havnede guldet det rigtige sted.

- De har et bedre hold, og har været mere stabile. Vi ville gerne have presset dem ud i tre kampe, men de udnyttede vores fejl, sagde Henriette Mikkelsen.

Målvogter Louise Bager Due var enig, men synes alligevel ikke, at Slagelse har været så suveræne over hele sæsonen.

- Vi vandt over dem i pokalfinalen. Det er der mange, der glemmer. Men set over de to kampe, så har de vundet klart. Vi havde chance i dag, men lavede alt for mange tekniske fejl, og det må man ikke gøre mod sådan et hold, sagde Louise Bager Due. Hun glædede sig dog over, at spillet var blevet bedre end i den første finale, hvor Slagelse var klasser bedre.

- Jeg er skuffet lige nu, men jeg syntes, vi fik vist moral og kæmpede. Vi viste, vi ville vinde, og det var vigtigt for os, sagde målvogteren, der blev noteret for en sjælden scoring i kampen, da Cecilie Leganger i anden halvleg var kommet langt ud af sit mål.

Både Henriette Mikkelsen og Louise Bager Due kan nu koncentrere sig om landsholdet og de to vigtige VM-kvalifikationskampe mod Ukraine, som venter om knap en måned.

- Nu skal vi nok lige holde en uges fri, men så er vi klar til at fokusere på Ukraine. Det er noget, vi har vidst i lang tid, og det bliver ikke noget problem at sætte sig op til, selv om det har været en lang sæson. Det glæder jeg mig til, sagde Henriette Mikkelsen.