¨

Slagelse Kommune vil udvælge kultur med nye øjne

Foto: TV ØST

Tilskud til de kulturelle arrangementer i Slagelse vil i år blive udvalgt med nye øjne og en årlig støtte er ikke en garanti, lyder det.

Der er nye tider på vej for tilskuddene til kulturlivet i Slagelse Kommune.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse, hvor Kultur-, Fritids – og Turismeudvalget fortæller, at de i år vil se på ansøgningerne for tilskud til de kulturelle arrangementer med nye øjne.

  - Vi skal se en stor del af vores støtte til kulturen, som det at skabe og sikre gode rammer for vores kulturelle aktører. Vi skal samtidig forsøge at ramme tidsånden med vores kulturtilbud, så vi også kan få nye målgrupper til vores arrangementer, så vi hele tiden kan forny os. Derfor skal der tænkes nyt både hos os i udvalget, men også hos ansøgerne. Støtten til kultur skal fremover i højere grad ses som iværksætterstøtte og dermed som en hjælp til at komme i gang, og ikke som et tilskud der er garanteret år efter år, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (I).

Udvalget skal i 2015 fordele 1.284.000 kroner til aktivitetstilskud. Slagelse har en lang tradition for kulturelle arrangementer og ikke mindst festuger også i Skælskør og Korsør.

- Fremover vil vi have mere fokus på at støtte aktiviteter, ud fra i hvor stor udtrækning arrangørerne kan få andre til at være med på ideerne. Kulturstøtten fra kommunen skal som udgangspunkt ikke være det eneste, som bærer et arrangement. Vi ser meget gerne et større samarbejde med private aktører i form af et bredere samarbejde med erhvervslivet og mulighed for sponsorstøtte. Samtidig vil vi også rette fokus mod de ansøgninger, som er gode til at tænke nyt og også til at udvikle vores eksisterende arrangementer på ny, siger Troels Christensen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App