¨

Slagelse halverer ventetiden til institutioner

Foto: TV ØST

Fremover vil ventetiden på en plads i en daginstitution kun være på maksimalt halvanden måned. Det lover Slagelse Kommune, som også vil forenkle reglerne.

Indbyggere med børn i Slagelse kan nu se frem til en kortere ventetid på en plads, når deres børn skal begynde i en dagsinstitution.

I en pressemeddelelse fortæller kommunen, at de vil halvere ventetiden fra tre måneder til halvanden og at de samtidig vil forenkle reglerne, sådan så de er ens for alle. På den måde kan også dagpleje – og vuggestuebørn fra andre kommuner benytte Slagelse Kommunes dagtilbud.

- Vi forkorter fristerne og gør ordningen mere fleksibel, fordi vi gerne vil yde bedre service – ikke mindst over for potentielle tilflyttere. Det er et led i vores bosætningsstrategi, at vi gerne vil tiltrække børnefamilier udefra. Derfor gør vi det lettere at få passet sit barn, også selvom man bor uden for kommunen og måske går og overvejer at flytte hertil, siger Johnny Persson (V), der er formand for Uddannelsesudvalget i kommunen.

Selvom ventetiden gøres kortere, anbefaler kommunen fortsat, at forældre skriver deres barn op til en plads i så god tid som muligt. Jo tidligere man gør det, jo større er sandsynligheden for, at man kan få en plads i netop den institution, man ønsker, lyder det.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App