Skole: Manglende PCB-målinger er en fejl

Det er en fejl, at der ikke er blevet foretaget kontrolmålinger på den PCB-ramte Nyrupskole i Kalundborg, lyder det fra kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en fejl, at der ikke er fulgt op med kontrolmålinger på Nyrupskolen i Kalundborg, efter at der i 2012 blev konstateret forekomster af PCB på skolen.

Det sagde borgmester Martin Damm (V) torsdag aften i et indslag på TV2 ØST, og i en pressemeddelelse lyder det fra kommunen, at den snarest muligt hyrer et eksternt firma til at foretage de nævnte kontrolmålinger.

- Det er en klar fejl, at vi ikke har fulgt op med kontrolmålingerne, siger Tyge Wanstrup, teknik- og miljøchef.

PCB i 2 blokke

Målingerne i 2012 viste forekomster af PCB i 2 blokke. Rådgiveren vurderede da i sin rapport, at PCB-forekomsterne kan nedbringes, hvis der blev udført tiltag, som afskærmning af fugerne samt grundig udluftning flere gange dagligt.

- Vi har fulgt alle vejledningerne fra rådgiveren, og de kommende kontrolmålinger skal vise, om det har været nok til at nedbringe forekomsten af PCB, siger Tyge Wanstrup.

Rådgiveren vurderer i sin rapport endvidere, ’… at der ikke er belæg for at antage PCB-betingede helbredseffekter for hverken skoleelever eller de ansatte’.

Renovering i 2015

Kommunalbestyrelsen har planlagt renovering af Nyrupskolen i 2015. Denne renovering er planlagt før forekomsten af PCB er opdaget.

Omfanget af renoveringen er endnu ikke fastlagt.

- Når vi kender de nye kontrolmålinger, vil de indgå i de videre overvejelser, for hvad der skal ske med Nyrupskolen i fremtiden, siger Tyge Wanstrup.

Fremlægges når de er færdige

Resultatet af prøverne vil blive kommunikeret ud til skolen, forældre og skolebestyrelse samt offentligheden.

- Vi er interesseret i at holde en tæt kontakt med skolen og forældrene og prøveresultaterne vil blive fremlagt, så snart de er færdige, siger Tyge Wanstrup.