Skader ved studenter-fester kan koste dyrt

Årets studenterfester kan ende rigtig galt, hvis forsikringerne ikke er i orden. De unge risikerer, at forsikringen ikke dækker, fordi de har drukket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inden årets studenter kaster sig ud i de traditionelle studentergilder, bør de tjekke deres forsikringer. Ellers kan festen få en katastrofal udgang. Sådan lyder advarslen fra Forsikringsoplysningen.

De unge studenter bliver traditionen tro budt på rigeligt at drikke på turen rundt til forældrene. Resultatet af de mange våde varer er ofte en høj promille, der ind imellem er skyld i ulykker.

- Er en beruset person skyld i, at andre kommer til skade eller får ødelagt deres ting, så dækker den berusedes ansvarsforsikring ikke. Det betyder, at den skyldige må ned i egen lomme efter erstatningen, siger Christian Skødt, der er konsulent i Forsikringsoplysningen.

Han gør samtidig opmærksom på, at kommer nogen til skade, fordi de er berusede - f.eks. falder af køretøjet - er der ingen hjælp at hente fra egen ulykkesforsikring. Den dækker ikke skader, der skyldes grov uagtsomhed, eller at man er beruset.