Sikringen til Slagelse: Ja eller nej

Slagelse byråd beslutter i aften om byen skal blive centrum for hele regionens behandling af psykisk syge

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Debatten har bølget frem og tilbage i Slagelse. Mange har været bekymrede over udsigten til at en sikringsanstalt for blandt andet mordere og voldtægtsforbrydere skulle ligge midt i byen.

Seertjek:

/* */

Vi spurgte i dag 36 slagelseanere, hvordan de ville have det med, at de grønne områder midt i byen bliver erstattet med et stort hospital for psykisk syge og en anstalt for kriminelle dømt til behandling. Mere end to ud af tre viste sig at være positivt stemt.

 - Der bliver taget så mange penge fra psykiatrien og de svageste i samfundet, så jeg bliver nødt til at sige ja, siger Maja Henneberg fra Slagelse.

Afstemningen i byrådssalen ser da også ud til at ende med et ja til udvidelsen af sygehuset. Kun Liberal Alliance har meldt ud, at de stemmer imod.

 - Vi får arbejdspladser, men hvor mange virksomheder og privatfamilier vil sige: Så flytter vi ikke til Slagelse, når det ligger der, siger byrådsmedlem Jens Jørgensen fra Liberal alliance.

Det nye psykiatriske byggeri vil koste staten 4,3 milliarder at bygge. Det forventes at give 700-1000 nye arbejpladser til Slagelse, når udvidelsen står færdig.

Se indslaget:
Sikringen til Slagelse
I dag bliver det afgjort om Slagelse Kommune vil have et fængsel for psykisk syge kriminelle i midtbyen. Vi lavede vores egen afstemning på byens torv
Nyhedsindslag fra 2008-09-01 19:30:00