Side 9-piger jages på Marielyst

Ekstra Bladet er rullet til Marielyst Strand for at finde nye piger til side 9.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vinden rusker og de sorte skyer trækker sig sammen over Marielyst Strand.

Ude i det kolde vand ligger Dina Rosleff fra Nakskov og smiler kælent mellem tang og store, våde vandmænd.

Hun skal fotograferes til siden 9 i Ekstra Bladets fredags-udgave. Men modsat tidligere, har side 9-pigen både bikinitrusser og bikini-top på.

- Det er altid rart at se en pæn pige med lidt tøj på, og så gætter du dig til, hvad der er indenunder, siger Dina Rosleff.

Side 9-pigen har efter længere tids forvisning fået lov at komme tilbage på side 9 - i en ny og mere påklædt udgave. Fremover skal hun altid have trusser på, og hun optræder kun topløs engang imellem.

TV2 Øst satte forstanderen for Designskolen i Nykøbing Falster stævne på stranden for at vurdere det nye look.

- Jeg synes, det signalerer, at vi er blevet mere lødige i samfundet som sådan. Og jeg synes også, at det på mange måder egentlig er mere pikant, vurderer Dorte Bondo, der er forstander på Designskolen i Nykøbing Falster.

Dorte Bondo mener også, den nye type side 9-pige appellerer til en bredere målgruppe.

- Jeg tror også, hun appellerer til os kvinder, som gerne vil se noget design og måske lægger mærke til bikiniens mønstre eller snit, mener Dorte Bondo.

Selv Ekstra Bladets mandlige pige-fotograf er glad for det nye look.

- Jeg synes, det er rigtig fint, at pigerne har tøj på. Vi er jo i 2008, og der skal pigerne bare have lidt mere tøj på, mener fotografen Anthon Unger.

I løbet af torsdag eftermiddag meldte flere piger sig til at blive fotograferet til Ekstra Bladets mere letpåklædte side.

Blandt andet, fordi de nu kunne optræde med bikini, og ikke behøvede være helt nøgne for øjnene af avisens læsere.