SF vil skrotte udskældt skolepulje - og pengene skal udbetales

SF mener, at skolepuljen under Undervisningsministeriet er så problematisk, at den bør droppes før tid. 18 skoler her i landsdelen er med i puljen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Få jeres elever til at præstere bedre og få en millionbonus.

Sådan lyder tilbuddet til de 104 skoler, der på landsplan er med i den tidligere regerings såkaldte skolepulje.

En pulje, der er blevet kritiseret fra mange sider, ikke mindst af den tidligere opposition. 

Puljen indeholder en halv milliard og skulle oprindeligt eksistere fra 2017 til 2020. Men ikke hvis det står til SF.

- SF mener, at man skal skrotte den her præmiepulje, som var Lars Løkkes prestigeprojekt i den sidste valgperiode, fordi den gør noget skidt ved vores skolevæsen, siger undervisningsordfører Jacob Mark og fortsætter:

quote Det pres, synes vi ikke, de skal være underlagt

Jacob Mark (SF), Undervisningsordfører, MF

- Den belønner, hvis man får løftet et bestemt karakterniveau, men det betyder jo, at de mest udsatte børn og de lærere, der har ansvaret for de mest udsatte børn, står med et kæmpe ansvar for skolernes økonomi og for om det rent faktisk lykkes. Og det pres, synes vi ikke, de skal være underlagt.

SF: Udbetal den halve milliard

Partiet mener i stedet, at puljen skal udbetales til de 104 skoler, der er med i skolepuljen.

Men det lykkes jo rent faktisk en del af skolerne at leve op til puljens krav og løfte elevernes karakterer, så man kan vel sige, at skolepuljen har en effekt?

- Jeg er fuldstændig overbevist om, at når skoler får muligheden for at få nogle ekstra penge eller gøre noget ekstra, så vil de gerne sætte nogle ekstra indsatser i gang, og det er derfor, det giver rigtig god mening at sende nogle penge ud til de her skoler, men jeg hører også skolerne sige, at de indsatser lavede de jo også gerne uden at have den der pisk hængende over sig som en mørk skygge, hvis man nu ikke lykkes med at løfte eleverne, siger Jacob Mark (SF).

Hør, hvad eleverne tænker om den skolepulje, som Nysted Skole er med i. Her får skolen kun udbetalt penge, hvis flere elever får mindst 4 i dansk og matematik.

TV2 ØST har frgæves forsøgt at få en kommentar til SF's forslag fra Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og Socialdemokraternes undervisningsordfører, Jens Joel.

Det ventes, at Undervisningsministeriet i løbet af spetember måned offentliggør en liste over de skoler, der får udbetalt bonus som følge af afgangsprøverne i maj og juni.