Sejler trods lukning

Onsdag blev der skrevet danmarkshistorie, da rederiet H. Folmer blev frataget retten til at drive rederi på grund af manglende sikkerhedsprocedurer. Men trods lukningen sejler skibene videre under et nyt rederi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rederiet H. Folmer med 70 ansatte og 13 skibe hvoraf de fleste er registreret i Nakskov havn fortsætter arbejdet på trods af, at det i går blev frataget retten til at drive rederi, fordi skibene har været tilbageholdt for mange gange - blandt andet af sikkerhedsmæssige grunde.

De 13 skibe sjler videre under rederiet Eria, hvilket er fuldt lovligt, da det nye rederi overtager håndteringen af skibene og påtager sig risikoen for, at de internationale krav om sikkerhed overholdes.

H. Folmer blev i efteråret kendt som ejer af skibet "Danica White", hvor de amerikanske myndigheder i fire måneder frem til december 2006 holdt kaptajn Villy Larsen fra Nakskov fængslet. Han skulle ifølge de amerikanske myndigheder have nægtet at lade den amerikanske kystvagt komme om bord på skibet og nægtet at vise sit id.

Hos 3F er man rystet over at skibene får lov til at sejle videre, hvis ikke Søfartsstyrelsen inspicerer skibene og sikrer besætningen.

Søfartsstyrelsen forsikrer torsdag eftermiddag overfor TV2 ØST, at skibene vil blive inspiceret hurtigst muligt. Hos H. Folmer er man uenig i beslutningen om, at det ikke må drive rederi. Hele overdragelsen af håndteringen til et andet rederi og de nye syn af skibene kommer ifølge rederiet selv til at koste H. Folmer over en million kroner. Hvis omkostninger resulterer i et underskud kan det betyde lukning af virksomheden, fortæller direktør Jørgen Folmer til TV2 ØST.

 

Jørgen Folmer har dog ikke kastet håndklædet i ringen endnu. Sagen er indbragt for byretten i København og ankenævnet og Søfartsstyrelsen er blevet stævnet.

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere