Se billeder: 2500 tons tung bro skubbes på plads

Bro bliver onsdag morgen skubbet 47 meter på plads som led i opførelsen af en omfartsvej nord for Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det største løft af en bro i vores region er i gang. 

Det er den nye bro, Ganges Bro, der skal føre togtrafikken over den omfartsvej, der er ved at blive bygget nord om Næstved.

For at genere togtrafikken mindst muligt, har man støbt den 2.500 tons tunge bro på en byggeplads ved siden af, istedet for at bruge lang tid på at bygge broen direkte der, hvor den skal være. 

Broen skal løftes op på en form for skinne, der flyttes i små ryk, til broen er på plads. Fra broen er på skinnerne, tager processen mellem 4 og 6 timer. Der er mange tilskuere til stede. For eksempel har Vejdirektoratet lavet en parkerings-plads, der er helt fyldt, hvorfra man kan følge med i processen. 

Først efter broløftet begynder Vejdirektoratet at bygge den vej, der skal køre under broen

 

Grundvand sænket 4 meter

Vejen skal bygges i en form for dæmning, og derfor har det været nødvendigt at sænke grundvandsspejlet 4 meter. Der står derfor kæmpe pumper, der fjerner vand fra stedet. Når grundvandet er fjernet, bygger man en foret membran, der skal holde vandet væk fra vejen. 

Togene begynder at køre almindeligt igen fra den 9. juni -nu over den nye bro- og de første biler skal køre på omfartsvejen under broen senest 2016.