Scientology-skole i nye klæder

Scientologyskolen, Kildeskolen, i Næstved mistede sit statstilskud i april fordi den ikke levede op til kravene fra Undervisningsministeriet. Nu åbner en ny skole samme sted - og er allerede i myndighedernes søgelys.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knap er statstilskuddet til Kildeskolen stoppet, før der er anmeldt en ny skole til ministeriet med skolestart i august i år. Adressen er den samme, lærerkredsen er den samme - men navnet er nyt. Det skriver Sjællandske.

Derfor er skolen også allerede nu - inden skoleåret overhovedet er begyndt - blevet bedt om at svare på nogle
opklarende spørgsmål.

Leder efter person-sammenfald
- Hvis en fri grundskole er blevet frataget sit statstilskud, så er der en grund. Det er måske noget, vi gør tre gange om året. Derfor kan man heller ikke omgå Skolestyrelsens afgørelse ved blot at give skolen et nyt navn og så ellers køre videre. Det går ikke, forklarer afdelingsleder Per Hansen til Sjællandske.

Og netop derfor skal ledelsen af den ny-oprettede skole nu svare på, hvilke personer, der kommer til at arbejde på Friskolen af 2008. Her leder Skolestyrelsen efter person-sammenfald med Kildeskolen. 

Skal leve op til krav
For at være en fri grundskole, skal man leve op til de samme krav som folkeskolen. Det betyder blandt andet, at der skal gives almindelig undervisning, og at der kan gives specialundervisning. Man kan ikke opnå støtte efter disse regler, hvis man ønsker at oprette en ren specialskole.

Flere artikler om Kildeskolen:

 • Friskole bliver lukket
  Undervisningen på friskole inspireret af Scientology er for dårlig. Det vurderer Undersvisningsministeriet, der nu stopper statstilskuddet.
  Netnyhed fra 2008-04-08 06:44:00
 • Kildeskolen fortsætter
  Kildeskolen i Næstved har opbakning og økonomi til at fortsætte i endnu to år, selv om Undervisningsministeriet skulle vælge at fratage skolen statsstøtten.
  Nyhedsindslag fra 2007-07-06 19:30:00
 • Scientology-skole risikerer lukning
  Kildeskolen i Næstved har været under tilsyn fra undervisningsministeriet gennem de sidste 4 år. Om kort tid kommer den endelig rapport fra Undervisningsministeriet, der skal afgøre om den Scientology-inspirerede skole skal lukke.
  Netnyhed fra 2007-04-13 18:14:00